Pazarlama Otomasyonu Kullanırken Unutulmaması Gereken 5 Nokta

Pazarlama Otomasyonu

Pazarlamanın amacı kişi veya kişilerin ilgisini pazarladığınız ürünlere çekebilmektir. Bunun içinde bir çok yol izlenebilir. Eski pazarlama yöntemlerinde kitlelere yönelik kanallar kullanılırken, günümüz pazarlamasında öne geçebilmenin yolu müşterilerinizin bireysel alışkanlık ve ilgilerini bilmekten geçiyor. İşte bu noktada Pazarlama Otomasyonları devreye giriyor.

Pazarlama otomasyonları ile yapabileceğiniz kişisel özelleştirme sayısı sonsuz. Üstelik şirketinizin pazarlama ihtiyaçlarını karşılamak daha pratik hale geliyor. Tek bir platformda müşterilerinizin profil kartından tutun, alışveriş alışkanlıklarına, yıllık harcama miktarından en son hangi ürünü satın aldığına ve daha birçok detaya ulaşmanıza olanak tanıyor. Böylece kişinin ilgisini çekmek kolaylaşıyor ve aynı zamanda nokta atışı yapabileceğinizden pazarlama maaliyetiniz de düşüyor.

En önemli nokta ise doğru stratejiyi uygulamak. Pazarlama otomasyonu sahip olduğu ileri raporlama ile çok iyi analiz yapmanıza olanak sağlar. Otomasyonu doğru kullanır ve raporlarınızı doğru analiz ederseniz ancak sonuca ulaşabilirsiniz. Otomasyon kullanırken kişisel pazarlamayı göz ardı edip her şeyi otomatik hale getirirseniz diğer kanallar gibi kitle pazarlaması haline dönüşeceğinden yüksek başarı elde edemezsiniz.

Pazarlama Otomasyonu Kullanırken Unutulmaması Gereken 5 Nokta;

1. En önemli nokta müşteri odaklı pazarlama
2. Müşteri kendini pazarlamacının baskısı altında değil, hizmet verilen olarak hissetmeli
3. Markanızın bilinirliğini arttırın ve müşterinizi markanız hakkında bilinçlendirin
4. Pazarlama Otomasyonunuz kullandığınız tüm pazarlama kanallarıyla ile içiçe olmalı
5. Müşterinizin ilk alışverişlerinden sonra stratejiniz pazarlama otomasyonunuz ile verilen hizmetin kalitesini arttırmaya yönelik ve bir sonraki alışverişe teşvik niteliğinde olmalı

Daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. İletişime geçmek için tıklayın

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *