Interaktif Pazarlama Otomasyonu Nedir ?

Interaktif Pazarlama Otomasyonu

Reklamın satmadığı dönemlere çoktan girdik.

Markalar satış ve pazarlama stratejilerini bunun üzerine kurduğu, odaklandırdığı devirler de sona erdi. Bu yapılanmada klasik pazarlama stratejilerinde büyük değişikliklere neden oldu.

Artık pazarlamacılar potansiyel ve mevcut müşterileriyle daha kişisel bir biçimde bağlantı kuruyorlar.

Markalar tüketicinin dikkatini çekmek, onu müşteri haline getirmek için kıyasıya yarış ederken tüketici tarafında korkunç bir bilgi ve reklam bombardımanına neden oluyor. Bu sebepten de tüketici eskiye oranla bu bombardımanlara çok daha fazla kapalı. Gün içerisinde TV, dergi, gazete, billboard, sms, direk posta gibi reklam araçları sayesinde nefes aldığımız havadan daha çok reklama maruz kalıyoruz. Tüketici de bilinçli ya da bilinçsiz artık kendini bu reaksiyona kapatıyor. Bu sebeple şirketler de artık taktiklerini değiştirmek zorunda kalıyor.

Email ile pazarlama, uzun zamandır düşük maliyetli ve kolay uygulanabilir bir çözüm olarak görülmüştür ancak alıcılar giderek daha fazla içerik bombardımanına tutulurken bu çözüm iki kenarı keskin bir bıçağa dönüşmüştür.

Buna karşın alıcılar da neyi almayı tercih ettikleri ve hangi kanaldan almak istedikleri konusunda daha seçici hale gelmektedir. Şimdi pazarlamacılar açısından kritik önem kazanan mesele, içeriği bütün bu filtrelerden geçecek kadar alıcıyla ilgili hale getirmek olmuştur ve bu sorunun yanıtı da interaktif pazarlama otomasyonudur.

INTERAKTIF PAZARLAMA OTOMASYONU NEDİR ?

Interaktif Pazarlama otomasyonu, markanın;

• KİME
• NE ZAMAN
• HANGİ KANALDAN
• HANGİ ÜRÜN/HİZMET

sunacağını belirleyen hareket, aktivite ve stratejilerdir.

Doğru kişiye, doğru zamanda, doğru mecrada, doğru ürünü sunduğunuzda giderleriniz azalırken, karlılığınız artacaktır. Pazarlama otomasyonları ile harcadığınız her 1TL, 50TL olarak geri dönebilmektedir.

Daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. İletişime geçmek için tıklayın

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *