İzinli üye sayınızı artırmak için en çok kullanılan kanal hangisi?

Email Marketing diğer pazarlama araçları arasında maliyeti düşük olmasına rağmen geri dönüşü en yüksek  kanal olmaya devam ediyor. Direct Marketing Association’ın yaptığı ölçümlerde Email Marketing için harcanan her 1TL ‘nin geri dönüşü 50TL’dir.

Günümüzde email marketing çalışması yapan markaların verilerini izinli bir şekilde arttırması ve yeni kullanıcılar kazanması aslında çokta zor değil.

Data artırmak için dünyada çapında bir çok yöntem bulunmakta ancak bazen en çok kullanılan taktikler bile etkili taktikler olamayabiliyor.

Her marka için yaratılması gereken sadık kitle markanın olanakları, çalıştığı alan ve sektöre göre  farklılık göstermektedir.
Data oluşumunda en yüksek verimi alabilmeniz için Revotas markaya özel projeler ve çalışmalar üretmektedir.

Datayı işlemek ileteceğimiz mesaj için önemli peki izinli veri tabanını nasıl oluşturuyoruz.  Üye veritabanımızı büyütmek için hangi yöntemi kullanmak daha etkilidir?

Data Oluşturmada Kullanılan Online kanallar;

  • Üye formu: Web sitenizde oluşturacağınız bir iletişim formu ile kullanıcı bilgilerini alabilirsiniz. Ne kadar çok detay alırsanız kullanıcıyı o kadar yakından tanıma imkanınız olur. Bayanlara gönderilecek bir kampanya için örneğin cinsiyet bilgisi alınabilir. Uzun formlar sıkıcı olabiliyor önemli detayları makul ölçüde alarak formu çok uzun tutmamak gerekiyor.
  • Sosyal Medya: Neredeyse tüm markalar için sosyal medya müşteri ve potansiyel müşterinin en aktif olduğu, yorumlarla ürünleriniz hakkında konuşulan bir kanal olarak örneklenebilir. Bu datayı veri tabanıza çekmek için facebook üzerinde yaratacağınız bir form kullanabilir, oyun gibi uygulamalarla kullanıcıdan bilgilerini paylaşmasını isteyebilirsiniz.
  • Reklam Çalışmaları: Hedef kitlenizin yer aldığı web siteleri için üye kazanmaya yönelik özelleştirilmiş reklamlar kullanabilirsiniz.
  • Blog üyelik formu : Kurumsal blogunuzdaki yazıları güncellediğiniz kullanıcılarıza ulaşmak için email atmak üzere bir form yaratabilirsiniz.
  • Arkadaşına Gönder Formu: Email listenizdeki kullanıcıların arkadaşlarını davet ederek listenizi büyütmede  katkı sağlamasını destekleyebilirsiniz. İyi bir alışveriş deneyimi ya da avantajlı bir kampanya tavsiye edilmeniz için faydalı olacaktır.
  • Online Event: Webinar için kayıt olacak kullanıcıların bilgilerini alabilirsiniz.

Data Oluşturmada Kullanılan Offline kanallar;

  • Fiziksel temas noktaları: Fuar, fiziksel mağaza alanlarında sizinle ilgilenen, satın alma gerçekleştiren kişilerin iletişim bilgilerini alabilirsiniz.

En çok kullanılan kanallar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *