Revotas pazarlama otomasyonu kullananlar eticarette alışveriş yüzdelerini arttırıyor.

Günümüz email marketingin sadece email göndermekten ibaret olmadığı, işletmelerin müşterilerin ilgi alanlarına, davranış biçimlerine hatta aktivitelerine göre onlara yönelik kişiselleştirilmiş pazarlama yapmaları gerektiğinden çokça bahsetmiştik.

Modaelinizde.com ile yapılan bu projede, kendi e-ticaret sitelerine entergre olan Revotas alt yapısı ile, yapılan tüm gönderilerin sonucunda hangi üyelerin hangi tutarda alışveriş yaptığı, alışveriş sıklığı takip edildi.

Bu takipten önce Revotas tarafından hazırlanan form ile üye ve üye bilgileri toplandı ve her üyeye kendine özel indirim kodları gönderildi, bu sayede aktivasyon emailine gerek kalmadan geçerli üyeler ve o üyelerin ilgi alanları bilgisi edinildi.

Genel gönderilerde email alan üyelerin site içerisindeki tüm aktiviteleri takip edilerek, davranış datası oluşturuldu.  Bu bilgiler doğrultusunda ürün emailleri gönderildi, açılma ve tıklanma yüzdeleri takibi sonucunda %75 oranında siteye giriş yapan ama alışveriş yapmayan bir kitle belirlenmiş oldu.

Dünya standartlarında da, sepetine ürün atmış her 100 üyeden 25inin alışveriş yaptığı bilinmektedir.

Satın alma işlemini tamamlamayan( %75) üyelere rastgele olacak şekilde 24 saat içerisinde indirim kodları gönderildi.  Bu email kampanyalarındaki alışveriş başarısı %40 olarak gözlemlendi.  Sonuçta alışveriş yapmayan 75 üyeden 30-35 ine satış yapılabildi.

Örnekten de anlaşılacağı gibi yeni üye elde etmek bunun yanında mevcut üyelere yapılan satışı artırmak hem daha az maaliyetli olmakta, hem de daha az zaman harcanmaktadır.  Ve en önemlisi işletmeler üyelerini tanıdıkça hedefe yönelik hizmetlerini artırabilmektedirler.

Veri analizi, ölçümleme ve takip edebilme yetisi email marketingin çekirdeğini oluşturmaktadır.

Gelecek zamanda bu projeye ek olarak, siteye giriş yapmış ama bir sonraki girşini 4 gündür gerşekleştirmemiş olan üyelere “Sizi özledik, tekrar aramızda görmek isteriz, bu hafta kullanmak için özel indirim kodunuz aşağıdadır” örneğindeki gibi email gönderileri yapılacaktır.  Bu emailler sonucunda çıkacak yüzdeleri paylaşacağız.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *