E-Ticaret portalları

e-ticaret portalları E-ticaret portalları/siteleri Türkiye’de email marketing’in neresinde?

Email maarketing’i bir broşür göndermekten ibaret mi görüyor bazıları?

Bence hepsi kendine bu ve bunun benzeri soruları sormalı. Dikkatinizi çekmek için bazı sayılar paylaşayım.

Bazı düzenlemeler ile cironuzu %500-1600 arasında artırabilirsiniz, yada email marketing için harcadığınız her 1TL karşılığında 200-250TL kazanabilirsiniz.

Email marketing vücudun damarları gibidir, çok önemli bir rol oynar ama digger kanallar ile birleştiğinde vazgeçilmezdir, üyelerinizi en iyi arkadaşınız gibi düşünün, bu en iyi arkadaşınızın doğum gününü hatırlarsınız değil mi, hatta doğum gününde ne alırsa mutlu olacağını da bilirsiniz, ilgi alanını bilir, onu daha çok tenis raketinin mutlu edeciğini tahmin edebilirsiniz.

İşte şu andaki teknoloji sayesinde bunu tüm müşterilerinize yapmanız mümkün desem…

Üyenizin doğum gününde bir email gönderip seveceği bir ürün önerebilirsiniz, üyeniz belli bir sure zarfında sitenize giriş yapmıyorsa, sizi özledik Ahmet bey bu hafta alacağınız tüm ürünlerde size %25 indirim diyebilirsiniz.

Yada sepetine ürünleri koymuş ama alışverişini tamamlamadan sistemi terk etmiş üyenize iki üründen birini hediye edebilrisiniz.  Tüm bunları yapabilirsiniz, ne yapacağınız hayal gücünüze kalmış.

Bu senaryoları iyi belirleyen Alaska Air cirosunu %500 artırdı, Micrsoft mail okunma oranlarında  %50 artış gösterdi, 2011 yılında 10binin üzerinde şirket, email marketing için yatırdığı her 1dolar karşılığında 256dolar kazandı.

Son olarak size yakınınızdan bir örnek vermek istiyorum. Şu anda Turkcell platinum üyelerine doğum günlerinde bir mesaj göndererek, “Degerli Platinum musterimiz,dogum gununuz kutlu olsun!Size yeni yasinizda daha fazla tat hediye etmek isteriz.Size ozel ayirttigimiz dogumgunu pastanizi 7 gun icinde dilediginiz Divan Pastanesinden telefon numaranizi belirterek ucretsiz alabilirsiniz” demekte.

Önümüzdeki hafta veri toplamak için en çok kullanılan ve en etkili olan yöntemleri sizle paylaşacağım.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *