E-posta kampanya aktiviteleri – otomatik ofis dışında emailleri

Kampanyalarınızda geri bildirimler için kullanılan email adresinizin aktif olması önemlidir.

Son zamanlarda volümü yüksek bir dataya gönderim yapan müşterimizin yaşadığı durum üzerine bu yazıyı yazmak istedim.

Gönderim yapmış olduğunuz datayı tanımanızın önemini daha önceki yazılarımızda iletmiştik. Kısaca genel olarak email datanızı tanımak demek: adreslerin ne kadarı aktif, ortalama açılma oranları, mail okunma  zamanlarını biliyor olmanız anlamına gelir.

Müşterimiz ilk kez mail göndereceği dataya kampanyasını başlattığında geri bildirim için kullandığı adresin iş adresi olduğunu bir anda otomatik mesajlar ile dolduğunu iletti.

Bu durumda e-posta pazarlama kampanyanıza karşılık no-email, noreplay adresi kullanmanız doğru olmayacaktır. Giden içerikte markanıza yönelik sorular olabilir, bunları kaybeymek istemezsiniz. Gelen emailler sadece soru mailleri değil;  öneriler,  abonelikten ayrılma, şikayetler, email adres değişiklikleride olabilir.

Cevap e-posta adresini ayırmak

Kullanılan email adresi  iş adresiniz olabilir. Böyle bir durumda 100’lerce mail ile başetmek sinir bozucu olabilir. Buna karşılık yeni bir email adresi açarak (outlook, diğer  ISP lerden) klasörleme yapabilirsiniz. Yada  var olan adresinizin başlık filtrelemesini kullanmak (yanıt-yanıt, out-of-office) her zaman için iyi bir fikirdir. Hotmail, gmail vb hesapları kullanıyorsanız bunu otomatik ayarlar ile yapmak çok kolay,  aksi durumda manuel ayar gerekiyorsa teknik ekibinizden yardım almalısınız.

Subject filtrelemesi için kullanılabilecek başlıklar

  • Ofis Dışında / Out of office
  • Otomatik Yanıt / AutoReply
  • Teslim Durumu Bildirimi / Delivery Status Notification
  • Mesaj Durumu – teslim edilemeyen / message status – undeliverable

İçerik filtrelemesi için kullanılabilecek başlıklar

  • Artık çalışmıyor / no longer working at
  • Gözetimsiz posta kutusu / unattended mailbox

Sonra bu cevapları “robot cevaplar” gibi isim verebileceğiniz klasöre taşınmasını sağlayın.

Tabiki bu kesin bir liste değil, siz zamanla bunlara farklı filtreler ekleyecek genel inbox ın dolmasını engelliyor olacaksınız.

Son adım bu mailleri kontrol etmek, günlük birden fazla hacimli kampanya gönderiyorsanız bunları kontrol etmek zaman alabilir. Normalde profesyonel platform kullanıyorsanız bunları karşılayabilecek otomatik cevap makinesi muhakkak bulunuyor olacak ve yukarıda yazdığım hiç bir madde ile uğraşmanıza gerek kalmıyor olacak. Eğer profesyonel olmayan programlar ile gönderim yapıyorsanız bunları kontrol etmek malesef size kalıyor olacak . Bunun için küçük adetli gönderimlerle kontrolü elinizde tutabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *