Bizden bir “Case Study”

Çalıştığımız bir turizm firmasının email marketing çalışmalarından geri dönüş alıyor olmasına rağmen maillere tepki vermeyen kullanıcılarını çok dikkate almadığını fark ettik ve bazı önerilerle iyileştirme çalışması yaptık. Bu hafta size bu konuda yaptığımız çalışmanın detaylarını aktarıyor olacağım..

Datanın %40’ı emailleri okuyor ve marka web sitesi üzerinden satın alma gerçekleştiriyor. % 60’lık kısmı ise aktif adreslerden oluşmasına rağmen maillere tepki vermiyorlardı. Öncelikle database yönetim modülümüz ile son bir yıldır maili hiç açmamış kullanıcıları listeledik ve domain bazlı gruplar oluşturduk. Aynı içeriği kullanarak farklı başlık varyasyonları ile kampanyaları göndermeye başladık.  Gönderimi yapılan kampanya raporlarını incelediğimizde %60 ‘lık bölümde totalde % 14’lük bir okunma oranına ulaşıldı. Okunma oranının sıfır seviyesinden bu boyuta gelmesi marka için büyük önem taşıyor. Database miktarını paylaşamıyorum fakat bu yüzdelerde alınacak geri dönüşleri düşündüğümüzde satış başarısının aslında sadece bir başlıkla ne kadar artacağını görmüş oluyoruz.

Pasif ya da fırsat, indirim, % 70 indirim gibi ifadelerle kurulan başlıklar, kimi durumlarda, maili okumaları için kullanıcıları tetiklemeyebiliyor ancak bu durum için faydasının yüksek olduğunu görüyoruz.

Bir tavsiye ile bitirmek istiyorum; müşterilerinizin tepkilerini analiz edin. Eğer email marketing sizin için önemli bir kapıysa bu kapının sürekli açık olduğuna emin olun ki müşterileriniz içeri gelebilsin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *