Fırsat Sitelerinin Email Pazarlamasında Dikkat Etmesi Gerekenler

Geçtiğimiz günlerde mail yoğunluğundan bunaldığım için üyeliğimi iptal ettiğim bir fırsat sitesinden, arkadaşlarımın ricasıyla, üyeliğimi aktive ederek bir alışveriş yaptım. Sadece Anadolu yakası seçmeme rağmen fırsatı satın aldığım günün ertesinde; Anadolu, Avrupa, Genel ve vs başlıkları ile mail almaya başladım. Günde 4 bildirim için izin vermemiştim ve daha öncesinde de spam şikayeti ile listeden ayrılmıştım. Şu soru beliriyor hemen zihnimde “Kötü bir deneyim yaşatmış olduklarının farkında değiller mi?” Farkında olmama gibi bir lükslerinin olduğunu düşünmüyorum spam yapılıyor ve bu kötü deneyim adeta pekiştirilmeye çalışılıyor.

Bunun gibi bir durum için neler yapılabilirdi?

  • Unsub olan kişi tekrar aynı email adresi ile siteye kayıt olduğunda, önceden belirlenmiş bir kurgu ile iletişim kurulabilir; örneğin ilk adımda “Sizi tekrar aramızda görmek ne güzel” gibi bir mail atılabilir.
  • Kampanya maillerinden önce ikinci gidecek mailde bir indirim kuponu ile kişinin yeni gelecek içeriklerle ilgilenmesi tetiklenebilir. Yeniden ilgilendiği için bir ödüllendirme gibi düşünülebilir.
  • Üçüncü bir adım ekleyelim kişinin daha önce satın aldığı fırsatlarla aynı ya da benzer konseptte özel bir mail hazırlanabilir ve kuponunuzu bu fırsatlarda kullanabilirsiniz gibi bir öneri sunulabilir. İkinci ve üçüncü adım birleştirilebilir.
  • Sadece seçilen şehir ya da bölge için kampanyalar gönderilebilir. Kullanıcıya istemediği içeriği gönderdikçe okunma oranlarınız, spam şikayetiniz, ulaştırılabilirliğiniz etkilenecektir.

Hoş geldiniz serisi dediğimiz bu kurguların uygulanması dünyada birçok markanın karlılığına yüksek etkileri olmuştur. Bu nedenle her koşul için bir iletişim otomasyonu geliştirmeniz bu senaryolara göre hazır bir içeriğiniz olması üye sadakatini arttırarak size uzun süreli müşteriler kazandıracaktır.

Microsoft örneğinde olduğu gibi sizde kurgularınızı oluşturarak ilerleyebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *