Email marketerların mailing mekanizmasına bakış açısı


Resmi yüksek çözünürlükte görmek için tıklayın

Email göndermeli miyim – 1

Email gönderilerini duyuru değil, kullanıcı ya da üyeleriniz ile bir iletişim aracı olarak düşünmeniz gerekir. Eğer bu gönderileri daha çok kitlelere ulaşma odaklı düşünürseniz liste satın almak gibi yanlış hareketlere girmeniz sonucu doğar. Gerçekte var olan üyelerinize satışı artırmak yenilerini bulmaktan daha kolay ve ucuzdur.

Revotas’a danışmalıyım -2

En doğru kararlardan biri olacaktır, zira bu konularda bilgisi ve tecrübesi olan ekibimiz, ihtiyaçlarınızı en doğru şekilde belirleyip doğru adımlar atmanızı sağlayacaktır.  Bu size zaman ve paradan tasarruf yapmanızı ve en önemlisi yüksek geri dönüşüm almanızı sağlar.

Email adreslerini nereden bulurum -3

Aslında email adresi bulmak diye bir kavram bulunmamaktadır, siz zaten üyeleriniz ile iletişimde bulunmalısınız, ama datamining diye bir kavram bulunur bu hedef tüketiciyi belirlemek ve onları müşteriye dönüştürmektir,  bunu yaptığınızda zaten bilgileri yanında gelecektir.  Dataminig projesi yapmak için işinin ehli bir şirket ile çalışmanız ve buna bir süreç gözüyle bakmanız yerinde olur.

Data satın al -4

Bu yapılacak en büyük hatadır, alınan datalarda mükerrer, geçersiz email adresleri, spam trapler ve belki de sizin hizmetinizle hiç ilgilenmeyecek kişiler bulunacaktır, bu datalara email gönderileri yapmak ileride spam, bloklanma, kara listelere girme, ban edilme , zaman ve para kaybı gibi sonuçlar doğuracaktır. Bu listelere gönderimlerde emailin açılma oranlarının %0.1 lere düştüğü görülmüştür.

Profesyonel data mining  -5

Doğru yapıldığında data mining sayesinde sizin hizmetlerinizle ilgilenen, potansiyel müşteriler edinirsiniz.  Bu email marketingin ilk adımıdır.  İkinci adım ise bu potansiyeli müşteri haline getirmek, daha sonra bu kitleyi elinizde tutmak ve son olarak da daha çok satış yapmaktır.  Bunları doğru yaptığınızda minimum gider ile maksimum gelir sağlamış olursunuz. Detaylar için tıklayın.

Bu datalara nasıl gönderi yapmalıyım -6

Email marketing’in özü emaili göndermek değildir, alınan rapor ve analizler sonucunda stratejileri doğru belirlemektir.  Eğer amacınız sadece göndermek ise bunu outlookdan da yapabilirsiniz, ya da sadece gönderim servisi veren şirketler bulabilirsiniz.  Ama amacınız her yönden minimum ödeme maksimum karlılık ise çok daha kapsamlı hizmet ve platformlara ihtiyacınız olacaktır. Gönderileriniz yani üyeleriniz ile iletişim aşamasında raporlara, raporları okuyan anlayan ve yorumlayan kişilere, alınan sonuca göre strateji belirlemeye ve bunları uygulamaya elverişli altyapılara ihtiyacınız vardır.  2010’da email marketing için harcadığı her 1 dolardan 250 dolar kazanmış şirket örnekleri mevcuttur, bu kadar az risk ile bu kadar büyük bir geri dönüş hiç bir sektör ya da mecrada bulunmamaktadır.

Hedefleme ve zamanlama yapmalı mıyım -7

KESİNLİKLE EVET, eğer birazcık CRM diyorsanız yapmalısınız, her üyeye aynı zamanda aynı içerik göndermek yada hizmet vermek yapılacak hatalardan en büyüğüdür.  Artık teknoliji 10 kişiye yaptığınız özel davranışı, 10milyon kişiye de yapmanıza imkan veriyor.  Bu imkan varken herkese aynı davranmak sizce de biraz kaba değil mi? Artık bir çok şirket üyesine benden saat kaçta email almak istiyorsun ve ilgi alanların neler diyebiliyor ve yanıtlara göre üyesi ile iletişime geçiyor.  Bu özel muameleyi hayata geçirmiş şirketler varken siz bunlar arasından nasıl sıyrılmayı düşünüyorsunuz ?  Bizce her üye özel ilgi ve alakayı hak eder.

Lifecycle marketing’e girmeli miyim -8

Lifecycle maketing nedir ?

Bunu öğrendikten sonra size lifecycle marketing ile mevcut verimliliğinizi %500 artırabilirsiniz dersem ve harcayacağınız zaman ve parada değişiklik olmayacak dersem yanıt sizce ne olur?

Lifecycle marketing’in zor tarafı ilk senaryoyu doğru belirlemek, verileri iyi analiz etmek, bunu hayata geçirmek için istekli olmak ve bunu kaldırabilecek bir platform bulmaktır.  Bunların hepsini size biz sağlıyoruz, istek ise sizden geliyor.

ROI hesaplama -9

En basit açıklaması, bu proje  için ne harcadınız ve karşılığında ne kazandınız, karda mısınız zararda mısınız ve ne kadar….

Tam açıklama ve formül aşağıda.  REVOTAS Email marketing’inde size ölçme, analiz etme, yorumlama, hedefleme imkanları veriyor, tecrübe ve bilgimizle size yol göstermeye, yardımcı olmaya çalışıyoruz, sonucunda ROI’inizi maksimize edebilmeniz için.

Definition of ‘Return On Investment – ROI’

A performance measure used to evaluate the efficiency of an investment or to compare the efficiency of a number of different investments. To calculate ROI, the benefit (return) of an investment is divided by the cost of the investment; the result is expressed as a percentage or a ratio.

The return on investment formula:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *